Oplevelser på Anholt

Forslag til din ferie

Vandretur til det gamle fyrtårn gennem Nordeuropas største ørken

Turen til fyret starter ved havnen via Nordstrand. Her er netop bygget tre store høfter for at kystsikre Anholt. Bag de imponerende høfter, er der dannet en lagune og den flotteste brede sandstrand. Videre vandrer I forbi Flakket på vej mod fyret.

Anholt Fyr som er fra 1561, ligger smukt placeret på øens østside. Fyret har en dramatisk historie som du kan læse mere om. Udfor fyret ligger Østerrev. Et rev, som har tusinde af skibsforlis på samvittigheden. Fyret har adgang for offentligheden på udvalgte dage, hvor man kan nyde udsigten udover ørkenpartiet. Fyrgården er i dag privat ejet, og er ikke åbent for offentligheden. For foden af fyret findes det fredede område Totten, som er et sælreservat. Her yngler rigtig mange af gråsælen og den spættede sæl. Anholt er et af sælernes vigtigste tilholdssteder i Europa.

På turen tilbage fra fyret går I gennem Nordeuropas største ørken. Ørkenen fylder det meste af øen, og byder på utroligt mange usædvanlige og særegne oplevelser af naturen og dyrelivet. I ørkenen finder man en blanding af mos områder, birkelunde, stenrevler, klitter og sletter med op mod 500 forskellige planter.

Oplev Dark sky, et af Nordeuropas bedste steder for at se en uspoleret stjernehimmel

På Anholt er der dejligt mørkt, så mørkt at øen kan få papir på at være det i særklasse. Anholt er nemlig den mindst lysforurenede plet på Danmarks kortet og et af de steder i Nordeuropa med størst mulighed for at se en uspoleret stjernehimmel.

Tag på byvandringstur med Anholt Museum

Museum1-2 gange om ugen afholder Anholt Museum byvandringsturer hvor man kan bliv klogere på Anholt by og de forskellige bygninger

Besøg Anholt Museum

Se de mange bevarede effekter fra bla fiskeriet, strandinger og Anholt i stenalderen.
Ageren 3, 8592 Anholt – Udenfor sæsonen kan man kontakte museum på 25560131 og aftale besøg.

Øens lokale spise jomfruhummere

Spis dem på havnens lokale restaurant og tilholdssted Algot fra havet, som har øens gamle molefyr placeret solidt på grunden. Ejeren står troligt på kajen hver morgen, for at hente jomfruhummerne til restauranten direkte fra fiskekutterne. 
Eller køb dem selv direkte af fiskerne og tilbered dem i det store nye fælles køkken på Pakhuset Anholt.

Besøg Anholt Gin, det lokale egns produkt og ginbaren ”Dørken”

Du fornemmer hurtigt, at de enebær, der er brugt i Anholt Gin, er unikke og kommer fra et ganske særligt sted. Det rene vand fra Anholt ørken gør drikken blød og rund. På en elegant og rustik facon bringer den smagen af gin tilbage, hvor den hører hjemme. Ren og uforfalsket smager den af gin, ren gin.

Lej en kajak eller et paddelboard hos Anholt Vandsport

Oplev Anholt fra en ny side, mens du sejler i kajak langs kysten eller hele øen rundt. Lej et SUP board og få rørt hele kroppen, mens du nyder vandet og strandene omkring Anholt. Lej dykkermasker, snorkler og svømmefødder til voksne og børn og suppler evt. med et spyd, hvis I skal prøve at fange fisk. Oplev det på egen hånd, eller tag en tur på vandet med vejledning eller vær med på en fælles tur.

Cykeltur til Anholt bymidte

Lej en cykel hos Anholt Cykeludlejning og tag den friske tur på 3 km til byen. Herfra kan I også besøge Sønderbjerg med den fantastiske udsigt til mølleparken og fastlandet.
Nordstrandsvej 167, 8592 Anholt – mobil 60740313 – info@anholtcykeludlejning.dk

Sightseeing tur med den lokal taxa

Anholt Taxi kan bookes til en sightseeing tur rundt på øen, hvor der efter bedste evne fortælles om seværdigheder, myter og andre spændende ø historier.
Ageren 9, 8592 Anholt – mobil 20229006 – taxi@anholt.dk

Petanque med vennerne eller konen

Hos Casablanca Hostel på Anholt Havn kan I kvit og frit  spille petanque på de fine baner, der ligger kun et stenkast fra fiskekutterne og lystbådene i havnen.

Scroll to Top

Hos Pakhuset Anholt afsprittes overflader dagligt og værelser gøres ekstra rene imellem udlejninger. Vi følger til hver en tid retningslinjerne fra sundhedsstyrelsen ift Covid.

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld jer vores nyhedsbrev og vær blandt de første til at få nyheder, gode tilbud og konkurrencer.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.